Avantatges de les centrals hidroelèctriques

Avantatges

  • Econòmics. El principal avantatge de l’energia hidroelèctrica és l’eliminació del cost de combustible. El cost de funcionament d’una central hidroelèctrica es quasi immune als augments en els costos de combustibles fòssils, com el petroli, el gas natural o el carbó. El combustible no és necessari i no necessita ser importat. El cost de mà d’obra en general és baix, ja que les plantes estan automatitzades i tenen poc personal durant l’operació.

Una central hidroelèctrica pot establir-se amb costos relativament baixos de construcció, proporcionant una útil font d’ingressos per compensar els costos d’operació de basa.

  • Emissions de gasos d’hivernacle. Donat que no es consumeixen combustibles fòssils, les emissions de diòxid de carboni en la crema de combustibles no tenen lloc. Si més no, algunes emissions de CO2 es produeixen durant la fabricació i la construcció del projecte. Es tracta d’una petita fracció d’operació equivalent a les emissions de combustibles fòssils durant la generació d’electricitat.
  • Activitats connexes. Bases creades pels plans hidroelèctrics de vegades ofereixen facilitats pels esports aquàtics, convertint-se en atractius turístics en si mateixos. En alguns països la cria de peixos en bases és comuna. Dels usos múltiples de les preses per al reg instal·lat, pot recolzar l’establiment de cultiu relativament constant amb l’abast de l’aigua.

Les grans preses hidroelèctriques poden controlar inundacions, que d’una altra manera afecten a les persones que viuen properes a aquests projectes.

Deixa un comentari